Vad är höghöjdsarbete?

Höghöjdsarbete är arbete som utförs på höga platser, ovanför marken. Det kan inkludera allt från byggnadsarbeten till rengöring och underhåll av fastigheter. Höghöjdsarbetare måste ofta använda säkerhetsutrustning för att förhindra skador, såsom fallskador. Arbetsmiljöverket har regler för höghöjdsarbete i Sverige, som alla arbetsgivare måste följa.

Det är inte ett jobb för vem som helst. Det krävs bra fysik och balans, samt en hög tolerans för höjder. På den här höjden måste man ofta ta risker och arbeta i svåra förhållanden. Men det är ett jobb som kan ge mycket utdelning, både ekonomiskt och personligt. Många älskar utmaningen och adrenalinet som jobbet ger. 

Jag arbetar inte själv med detta, men en god vän i Göteborg gör det och han älskar det. Så länge man är försiktig så är det ett roligt och utvecklande jobb! Det finns hur mycket jobb som helst eftersom det är så få som arbetar på höga höjder. Det är verkligen inte ett jobb för alla men för den som vill och vågar så är det ett fantastiskt yrke. Det finns massor med information om höghöjdsarbete om du letar på internet, och jag rekommenderar att du läser lite om det innan du bestämmer dig för att prova på det! 

Höghöjdsarbete är ett roligt och utvecklande jobb, men det är inte för alla. Det krävs bra fysik, balans och en hög tolerans för höjder. Men för den som vill och vågar så är det ett fantastiskt yrke. Det finns massor med information om höghöjdsarbete på internet, och jag rekommenderar att du läser lite om det innan du bestämmer dig för att prova på det! Som tur är så finns det ju en plats för alla i vårt samhälle. Så om detta inte är jobbet för dig så finns det säkert någonting annat som är för dig! Jag skulle aldrig våga!