Vad betyder pool?

Pool, det är ett ord med många betydelser. Vi tänker oss att vi badar i en, men det kan även vara en sjukhuspool med personal som jobbar runt på många olika avdelningar, eller så är det folk som startar en bilpool. Hur som helst, så kommer vi att försöka reda ut lite av de olika betydelserna av ordet pool.

En pool är främst en gemensam anläggning där man badar, och det kan finnas flera olika typer av . Man kan ha en inomhuspool, en utomhuspool.

En pool på ett hotell är ofta en av de främsta anledningarna till att man väljer just det hotellet. Man kan också ha en pool hemma, och det är då man mestadels har en mindre pool som man kallar för swimmingpool.

När det gäller sjukhuspooler så är det oftast patienter med olika typer av rehabilitering som använder den.

Detta kan också vara ett företag, och då är det oftast en bilpool. Det innebär att man har flera personer som använder samma bil för olika ändamål.

Det finns alltså många olika betydelser av ordet och vi hoppas att du nu har fått lite mer kunskap om vad det innebär. Ha det så trevligt!

PS: I mitt nästa inlägg ska jag försöka reda ut begreppet pudding. Vad tror du det betyder? Gissningar i kommentarerna! 😉

Kommentar från Yvonne: Jag gissar på att det betyder gröt eller någon slags dessert. Vi får väl se! 🙂

Kommentar från Emma i Strömstad: Jag har också en gissning, och det är att det betyder något sött och godisaktigt. Det får vi ju också se nästa gång! Tack för denna gången 🙂

Kommentar från Leif: Jag gissar att det betyder något som är tjockt och kladdigt. Vi får väl se! 🙂

Kommentar från Johan: Jag gissar på att det betyder gröt eller någon slags dessert. Vi får väl se! 🙂